Editia 2013
Editia 2013 PDF Print E-mail

 

 

CONCURSUL NAŢIONAL DE DREPT UMANITAR ŞI DREPTUL REFUGIAŢILOR

NICOLAE TITULESCU”

Ediţia a -VI-a, 8-10 decembrie 2013

 

 

Organizatori:

  • Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti, Centrul de Studii de Drept Umanitar din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti

  • Înaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiaţi

  • Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

  • Comsia Nationala de Drept Umanitar

  • Centrul de Drept Internaţional Umanitar al Armatei

 

Avem plăcerea să vă invităm să participaţi la ediţia a VI-a a Concursului Naţional de Drept Umanitar şi Dreptul Refugiaţilor „Nicolae Titulescu”, primul şi singurul de acest gen organizat în România şi în limba română, punând bazele unei noi platforme de colaborare în mediul universitar.

 

Această provocare adresată studenţilor din diferite centre universitare - din Bucureşti şi din ţară, precum şi din Republica Moldova şi din alte state în care există studenţi vorbitori de limbă română - va asigura testarea într-o abordare interactivă a cunoştinţelor acumulate în domeniul dreptului umanitar şi al dreptului refugiaţilor, concursul fiind jurizat de specialişti în materie şi atestat prin diplome de participare, de merit şi premii.

 

Continuând tradiţia anilor anteriori, ediţia a VI-a a Concursului va include acordarea premiului şi bursei de studiu „Constantin Cunescu” unuia dintre premianţi, destinat susţinerii tinerelor speranţe ale dreptului în România.

 

Succesul de care s-a bucurat secţiunea lansată anul trecut - concursul de eseuri pe o tema dată - cu acordarea Premiului „Vespasian V. Pella” pentru cel mai bun eseu, ne determină să continuăm şi anul acesta cu secţiunea de eseuri, care va include publicarea celui mai bun eseu în revista „Lex et Scientia International Journal”, revistă indexată în bazele de date internaţionale, precum si pe site-ul instituţiilor co-organizatoare ale concursului. Tema eseului din acest an este „ Privire comparativa asupra statutului juridic al teroriştilor si al luptătorilor pentru libertate din perspectiva dreptului internaţional umanitar si a dreptului refugiaţilor” .

 

Concursul se va desfăşura în baza Regulamentului. Premierea se va desfăşura la sediul Academiei Militare din Bucureşti.

 

Înscrierile se pot face până la data de 11.11.2013, ora 24:00, conform prevederilor Regulamentului. Admiterea în Concurs se va face în funcţie de data înscrierii, doar în limita unui număr de 10 echipe!

 

Vă aşteptăm şi dorim succes tuturor participanţilor!

 

Preşedinte CSDU

Prof. Univ. Dr. Raluca Miga Beşteliu

 

Vicepreşedinte Director Executiv

Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka

 


Who's Online

We have 10 guests online

Imagini Concurs

Parteneri

Parteneri
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Parteneri